Tilbake

Unngå disse vanlige hårvask-tabbene

Hvordan vaske håret riktig
Unngå disse vanlige hårvask-tabbene

Unngå disse vanlige hårvask-tabbene

Hvordan vaske håret riktig

Det er ikke alle som tenker over at hvordan man vasker håret kan ha noe å si for resultatet, men det kan det så absolutt. Styr unna de vanlige tabbene, så vil håret ditt takke deg.

Å vaske håret er noe de fleste av oss gjør jevnlig – gjerne hver dag. Sjampo først og så balsam. Ferdig! Eller? Det er ikke det at hårvasken er så fryktelig avansert, men ofrer du den en liten ekstra tanke, så kan det hende at du merker forskjell.

Sjekk hvilke vanlige hårvask-tabber som kan være årsaken til at du har fett hår, tørr hodebunn eller ikke merker effekten av hårkuren:

1. Ikke fuktighetsgivende sjampo til fet hodebunn

Om du raskt får fett hår og samtidig har slitte og tørre tupper, bør du styre unna sjampoer som skal gi fuktighet.           

Det høres kanskje lite logisk ut, men ifølge Lise Holm-Glad, som er leder for Defines frisørteam, er det en smart regel å velge sjampo som er tilpasset hodebunnen og en balsam tilpasset hårets kvalitet.

– En fuktighetssjampo vil kunne gjøre hodebunnen din enda mer fet, så da ville jeg heller valgt en volumsjampo, eller en lett silikonfri sjampo – og heller brukt en balsam med masse fuktighet, sier Holm-Glad.

 

2. Ikke påfør balsam i hodebunnen

Påfører du balsam på samme måte som du påfører sjampo, så synder du også her. 
– Husk at balsamen ikke skal påføres i hodebunnen, men kun i lengdene, tipser den erfarne frisøren.

3. Ikke skyll håret for lite

Ifølge frisør Kine Steen, ved Studio K i Trondheim, er det svært vanlig at folk skyller for dårlig etter at de har sjamponert håret. Hun anbefaler å legge merke til hvor grundig frisøren skyller håret neste gang du er hos frisøren.

– Når du tror du har skylt ferdig, skyll enda litt til, forklarer hun.

4. Ikke skyll håret i for varmt vann

Det er selvsagt deilig å ta en ordentlig god og glovarm dusj, men hverken håret eller hodebunnen har godt av dette.

– Veldig varmt vann gjør ikke godt for hverken hår eller hodebunn. Avslutt gjerne med kjølig vann etter at du har vasket håret og tatt i balsam. Varmt vann åpner opp skjell-laget og kaldt vann lukker det, sier Steen.

Skjell-laget er det ytterste laget på hårstrået, som skal beskytte håret mot slitasje. Avslutter du med kjøligere vann vil du lett merke at håret virker litt glattere. Dette er kanskje særlig et godt tips for dem med krøller, tipser frisøren.

5. Ikke bruk hårkur til slutt

Tar du alltid i hårkur etter å ha vasket håret med sjampo og balsam? I så fall er du langt fra alene om å gjøre denne tabben. Hårkuren bør nemlig påføres før du tar i balsam og skyller håret i kaldt vann, og ikke etter.

– Balsam lukker skjell-laget i håret og når det er lukket vil jo ikke kuren trekke inn i håret. Mange hårkurer har også denne effekten, dermed er det ikke alltid at du trenger å påføre balsam etterpå. Men det er ikke feil å bruke balsam etter en hårkur uansett, forklarer Holm-Glad.

relaterte artikler

Fem enkle frisørtips mot slitt hår

Fem enkle frisørtips mot slitt hår

Har du noen gang tenkt over at helt dagligdagse ting kan gjøre håret ditt slitt og ødelagt? Med disse enkle grepene holder du håret sunt, friskt og glansfullt.

Les mer
Vask håret som ekspertene

Vask håret som ekspertene

Å vaske håret er noe vi gjør flere ganger i uka, så en skulle jo tro at dette er noe vi alle kan. Noe så enkelt kan man vel umulig gjøre feil? Tro om igjen.

Les mer
Riktig hårpleie for riktig frisyre

Riktig hårpleie for riktig frisyre

Hva du vasker håret med vil også ha betydning for resultatet av stylingen du gjør etterpå. Her er en liten guide til hvilke typer produkter du bør velge for å oppnå ulik effekt.

Les mer